3 (煎보기)

Pronunciation   [전ː]

명사 Noun

  1. jeon

    생선, 고기, 채소 등을 얇게 썰거나 다져 양념을 한 뒤, 밀가루를 묻혀 기름에 지진 음식.

    A dish made by seasoning sliced or minced fish, meat, vegetables, etc., and coating them with wheat flour before frying them in oil.

    • 명태 .
    • 모듬 .
    • 을 굽다.
    • 을 뒤집다.
    • 을 부치다.
    • 제사를 위해 부친 부추 을 그릇에 담았다.
    • 비가 내리는 날, 지수는 갑자기 노릇하게 구운 이 먹고 싶었다.
    • 가: 집에서 무슨 고소한 냄새가 나는 거예요?
      나: 손님이 온신다고 해서 고기 을 굽고 있어.

Multimedia(1)

  • 전

Play audio
Refresh
Name
Title
Content Send opinion
※ We are looking forward to receiving your opinions regarding dictionary content.
(Although we are not able to reply, we will refer to your opinion for dictionary content development and supplementation.)

원어