3 (煎보기)

Pronunciation   [전ː]

명사 Noun

  1. jeon

    생선, 고기, 채소 등을 얇게 썰거나 다져 양념을 한 뒤, 밀가루를 묻혀 기름에 지진 음식.

    A dish made by seasoning sliced or minced fish, meat, vegetables, etc., and coating them with wheat flour before frying them in oil.

    • 명태 .
    • 모듬 .
    • 을 굽다.
    • 을 뒤집다.
    • 을 부치다.
    • 제사를 위해 부친 부추 을 그릇에 담았다.
    • 비가 내리는 날, 지수는 갑자기 노릇하게 구운 이 먹고 싶었다.
    • 가: 집에서 무슨 고소한 냄새가 나는 거예요?
      나: 손님이 온신다고 해서 고기 을 굽고 있어.

Multimedia(1)

  • 전

Play audio
Refresh
Name
Title
Content Send opinion
※ We are looking forward to receiving your opinions regarding dictionary content.
(Although we are not able to reply, we will refer to your opinion for dictionary content development and supplementation.)

원어
Sino-Korean word

달일 전

부수 火/총획 13