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갈비 「명사」 Noun [갈비듣기] View All
1. galbi
음식의 재료로 쓰이는 소, 돼지, 닭 등의 가슴뼈와 거기에 붙은 살. 또는 그것으로 만든 음식.
Short ribs of cows, pigs, chickens, etc., and the flesh attached to these bones, used as an ingredient for food; or food made from these bones and their flesh.
2. rib
등뼈에 붙어 좌우로 둥글게 심장과 폐를 둘러싸고 있는 여러 개의 뼈.
Several bow-shaped bones attached to both sides of the spine which surround the heart and lungs.
3. living skeleton; skeleton
(놀리는 말로) 몸이 매우 말라서 뼈만 남은 것 같은 사람.
(teasing) A very skinny, bony person.
갈비탕 (갈비湯) 「명사」 Noun [갈비탕듣기] View All
galbitang
소의 갈비를 잘라 넣고 오랫동안 끓인 국.
A soup, made by boiling galbi, short ribs of beef, for long hours.
갈비뼈 「명사」 Noun [갈비뼈듣기] View All
rib
가슴 부분에 있는 활 모양의 열 두 쌍의 뼈.
Twelve pairs of bow-shaped bones inside one's chest.
갈비씨 (갈비氏) 「명사」 Noun [갈비씨듣기] View All
living skeleton; skeleton
(놀리는 말로) 뼈만 남은 것같이 몹시 마른 사람.
(teasing) A very skinny and bony person.
갈비찜 「명사」 Noun [갈비찜듣기] View All
galbijjim
소나 돼지의 갈비에 양념을 하여 푹 끓인 음식.
Simmered galbi, short ribs of beef or pork, made by seasoning short beef or pork ribs and boiling them until they are well done.
돼지갈비 「명사」 Noun [돼ː지갈비듣기] View All
dwaejigalbi; pork galbi
돼지의 갈비. 또는 그것으로 만든 음식.
Galbi, short ribs of pork, or a dish made with them.
생갈비 (生갈비) 「명사」 Noun [생갈비듣기] View All
saenggalbi
얼리거나 양념하지 않은 갈비.
Galbi, short ribs of beef or pork that have not been frozen or seasoned.
쇠갈비 「명사」 Noun [쇠ː갈비듣기/쉐ː갈비듣기] View All
soegalbi
소의 갈비. 또는 소의 갈비로 만든 음식.
Galbi, short ribs of beef, or a dish made from galbi, short ribs of beef.
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