젓갈1

Pronunciation   [젇깔]

명사 Noun

  1. jeotgal

    젓으로 담근 음식.

    A dish made with jeot, salted seafood.

    • 젓갈이 짜다.
    • 젓갈을 담그다.
    • 젓갈을 먹다.
    • 할머니는 멸치로 담근 젓갈을 내오셨다.
    • 어머니는 김장을 하기 위해 시장에서 고춧가루와 젓갈을 사 오셨다.
    • 남부 지방에서는 소금과 젓갈을 많이 사용하기 때문에 대체로 김치가 짜다.

Multimedia(2)

  • 젓갈

    젓갈

  • 새우젓

    새우젓

Play audio
Refresh
Name
Title
Content Send opinion
※ We are looking forward to receiving your opinions regarding dictionary content.
(Although we are not able to reply, we will refer to your opinion for dictionary content development and supplementation.)